______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Szemkápráztató szemfényvesztés, avagy itt van a Rolls-Royce neon hatású fényezéssel ellátott limitált szériája

hirdetés

A Rolls-Royce és a szemfényvesztés világa közelebb áll egymáshoz, mint gondolnánk. Most itt az angol márka legújabb ilyen dobása, avagy a neonfény hatású fényezéssel ellátott Wraith, Dawn és Cullinan limitált széria.

 

A Rolls-Royce neve már több mint száz éve egyet jelent az igazi fényűzéssel, hiszen amióta világ a világ, egy ilyen autó birtoklása csak a legfelsőbb réteg kiváltsága volt. Mostanság azonban a gyártó a fényűzés mellett a fényjátékra is nagy hangsúlyt fektet, elég csak mondjuk a csillagos égboltot mintázó tetőkárpitozásra, vagy éppen a világító Emily szobrocskára gondolni.

Most ezt emelte még magasabb szintre a Rolls, bemutatták ugyanis a neonfény hatású fényezéssel ellátott limitált szériákat, melyek mindegyikéből csupán négy darabot gyártanak majd le.

hirdetés

A különleges, szinte önmaguktól világító példányok a Wraith, a Dawn és a Cullinan modellek egyedi kiviteleinek a sorát gazdagítják és mindegyik a Black Badge, azaz a fekete emblémával, hűtőráccsal és ablakkeretekkel ellátott edícióra épül fel. A rikító színek ráadásul nem csak a külső fényezésnél, hanem bizony a belső tér díszítésénél is feltűnnek.

Na de miért pont a képeken látható árnyalatok kerültek fel a Rolls paletta jeles képviselőire? A gyáriak ezt a természetben is megtalálható, káprázatos színekkel magyarázzák. A Wraith kupé például a nevével ellentétesen zöld színű ausztrál kék levelibékát jelképezi, míg a Dawn kabrió az Ohi’a lehua növény élénkpiros virágait eleveníti fel. A Cullinan kéksége a Rhetus periander egzotikus pillangóra vezethető vissza.

hirdetés

A limitált szériák globálisan elérhetők, tehát akinek van elég pénze és még gyors is, az megszerezheti. Mondjuk kérdéses, hogy a világító szobrocskák ellen is fellépő EU mit szól majd ehhez. Mondjuk, az embléma most nem világít…

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button