______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos autóként tér vissza a Nissan családi egyterűje, a Note

hirdetés

Mintegy három éve került le a Nissan palettájáról a Note, ám most japánban bemutatták az egyterű legújabb generációját. Jövőre kezdődik a globális forgalmazás és csak villanyosított hajtással lesz elérhető.

 

2017 év végén került le a Nissan európai kínálatáról a Note egyterű, melynek visszatéréséről egészen idáig nem is lehetett hallani. Most viszont bemutatkozott Japánban az új generáció, melynek kapcsán felmerült a globális forgalmazás lehetősége is.

Először is fontos megjegyezni, hogy szerencsére a Nissan nem adta be a derekát a manapság uralkodó trendeknek, azaz a modell továbbra is az marad, aminek eleve “megszületett”, azaz egy igazi családi egyterű. Persze akadnak változások szép számmal, a megjelenését például jelentősen modernizálták és a belső térbe is jutott szép számmal a kor legfrissebb vívmányaiból. Ilyen például a digitális műszerfal, a modern infotainment rendszer vagy éppen az aktív balesetmegelőző rendszerek egész hada.

hirdetés

A legfontosabb fejlődés azonban a hajtásláncok tekintetében történt meg, a japán gyártó ugyanis hagyományos értelembe vett benzines vagy dízel erőforrásokat nem kínál már az autóhoz. Van viszont helyette egy olyan hibrid hajtáslánc, melyben a kisméretű benzines motor nem vesz részt közvetlenül a kerekek hajtásában, hanem csak az akkumulátorok számára termel energiát, hogy azzal az első tengelybe épített villanymotor mozgásra bírja az autót magát. A rendszer összteljesítménye egyelőre nem ismert.

Ahogy az sem, hogy a tisztán elektromos variáns milyen specifikációkkal rendelkezik majd. Mert bizony, lesz ilyen az ígéretek szerint ráadásul két elektromos motorral és ezáltal összkerék meghajtással is.

hirdetés

Az új Note forgalmazása idén decemberben kezdődik meg Japánban, majd jövő év elején globálisan is megpróbálja visszaédesgetni magát a családi egyterűre vágyókhoz a tervek szerint. Persze, ehhez létfontosságú lesz egy jó árazás is, amiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a helyi japán piacon nagyjából 5 millió forintnyi yennek megfelelő összegért lehet majd legolcsóbban beleülni.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button