______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A legenda visszatért? Itt az új Ford Capri

hirdetés

Bár tényleg egy legendás elnevezést hozott vissza a Ford a köztudatba, az új Capri közel sem az, mint amit eddig képviselt. Sőt! Egy elektromos kupé-SUV modellről van szó Volkswagen alapokra felépítve.

 

Manapság egyre nagyobb divatja van régi legendás elnevezéseket visszaemelni a palettára. A Ford főleg élen jár ebben, de nem éppen úgy, ahogyan azt a rajongók szeretnék. A Puma például kompakt SUV-ként tért vissza, a Mustang pedig becsatlakozott az elektromos crossoverek közé. Mit lehet tenni? A Capri is egy jól csengő név, hát azt is használjuk fel ilyetén módon.

Meg is érkezett az új generáció, mely lényegében az Explorer EV kupésított változatának tekinthető. Igen, egy elektromos kupé-SUV viseli mostantól a legendás nevet, melyet a Volkswagen MEB platformjára húztak fel. Ez van, ma már semmi sem az, mint régen volt.

hirdetés

Dizájn tekintetében a gyáriak igyekeztek néhány Capri-jellegzetes elemet feltüntetni az újdonságot, de az összképbe elég nehéz belelátni az egykori Ford sikersztorit. Inkább a Volkswagen ID.5 és a Polestar 2 szerelemgyerekének tűnik elsőre az autó a megjelenése alapján.

A Volkswagen alapok természetesen hozzák magukkal a technikai megoldásokat is, azaz ebben az esetben is van egy- és kétmotoros konfiguráció is. A belépő szintet jelentő hátsókerekes Capri esetében 286 lóerőre számíthatnak a vásárlók, míg az összkerekes kivitel két erőforrása már 340 lóerőt képes leadni. Az előbbi 77 kWh teljesítményű akkumulátorral és akár 627 kilométeres hatótávval lesz kapható, míg az erősebb variáns hiába kap 79 kWh-s akkumulátort, a hatótáv ebben az esetben “csak” 590 kilométer lesz a gyáriak szerint. Persze, ezek WLTP szabványok, így valós felhasználás mellett természetesen valamivel kevesebb egy töltéssel megtehető távolságra számíthatunk majd. Az autó önsúlya 2,1 tonnára tehető.

hirdetés

A rendeléseket már elkezdte felvenni a Ford az újdonságra, mely nálunk 19,2 millió forintos induló árral rendelkezik. A kétmotoros változat 20,4 millió forintba kerül, teljesen felextrázva pedig 23,2 millió forintot kérnek el érte 20 hetes szállítási határidővel.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button