______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megvásárolná a kínai Great Wall Motors a Nissan spanyol üzemeit

hirdetés

Komoly lökést adhat a kínai Great Wall Motors európai terjedésének, hogy eladóvá váltak a Nissan spanyol gyáregységei. Az ázsiai cégóriás mind a három egykori Nissan gyár megszerzésében érdekelt.

 

A Nissan még tavaly jelentette be, hogy leállítja a spanyol gyáregységeket, ami már az európai kivonulásra irányuló terveik részét képezi. Azóta kérdéses, hogy mi lesz a három, Barcelona közelében található üzem sorsa. Már az is felmerült, hogy a spanyol hatóságokkal közreműködve alakítanak ki alternatív ipari parkokat a kérdéses helyszíneken. Most Kínából érkezhet az igazi megoldás.

A Channel News Asia ugyanis bejelentette, hogy a Great Wall Motors tárgyalásokba kezdett a Nissannal és a helyi hatóságokkal. Az elmúlt időszakban agresszívan terjeszkedő kínai cégóriás a beszámolók szerint nemcsak a legnagyobb üzem megszerzésében érdekelt, hanem mindegyiket akarja, amelyek eddig a Nissan fennhatósága alatt áltak.

hirdetés

A felvásárlás tökéletesen egybevág azza, hogy nemrég kiderült, az igencsak megosztó formai világgal rendelkező elektromos Ora Cat kapható lesz Európában is a jövőben. A Reuters információi rávilágítottak arra is, hogy a tervek szerint a Great Wall Motors a munkavállalók nagyrészét megtartaná, tehát a kínaiak egy gyorsan hadra fogható, működő gyárkomplexumban érdekeltek.

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button