______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kettéválik a Daimler, külön működik majd a személyautós és a tehergépjárművekkel foglalkozó részleg

hirdetés

A Mercedest birtokló Daimler AG bejelentette, hogy innentől kezdve két egymástól független céget képvisel majd a személyautós és a teherautós részleg. Megalakul a Mercedes-Benz Group és a Daimler Trucks.

 

A Daimler úgy döntött, hogy alaposan átalakítja a cégóriás szerkezeti felépítését a jövőben. Az eddig egyetlen nagy egységként müködő cég két külön, egymástól független részlegre bomlik már jövőre.

Ezzel megalakul a kimondottan személyautókkal és kisebb haszongépjárművekkel foglalkozó Mercedes-Benz Group és a külön a teherautós piacra és igényekre koncentráló Daimler Trucks. A kettéválás a jelenlegi tervek szerint már idén év végén megtörténik, ezért a cég vezetősége már fel is kereste a legnagyobb befektetőket, hogy járuljanak hozzá az átnevezésekhez.

hirdetés

“A Daimler két erős és független vállalatra oszlik” – mondta Ola Källenius, a Daimler AG és a Mercedes-Benz AG igazgatótanácsának elnöke. “A két vállalatban rejlő lehetőségek elkülönített és teljes körű kiaknázásával két vitathatatlanul innovációs céget hozunk létre, akik meghatározzák iparágaik átalakulásának ütemét.”

A Daimler vezér azt is hozzátette, hogy a lépésre azért is volt szükség, mert érthető módon a két irányzatnak teljesen különböznek a célközönségei, technológiai megoldásai és céljai, amit külön sokkal hatásosabban célozhatnak meg, nem befolyásolva a másikat egyes döntésekkel.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button