Autós Hírek

Lesz kombi a Skoda Fabia következő generációjában is

A Skoda igazgatója jelentette be, hogy bár sokak szerint a kisméretű kombiknak ma már nincs létjogosultsága, a jövőre érkező új Skoda Fabia generáció továbbra is kapható lesz puttonyos kivitelben is. Miért? Mert a mostaniból is adnak el szép számban!

 

Bár sok gyártó és elemző szerint a kisméretű kombikat ma már teljesen leváltották a kompakt crossoverek, a Skoda továbbra is ragaszkodik a régi jól bevált recepthez. Erről Thomas Schaefer beszélt az új Fabia generáció kapcsán.

“Lesz kombi verzió. Ez különösképpen fontos számunkra, ugyanis elkötelezettek vagyunk abba az irányba, hogy megfizethető és praktikus alternatívát kínáljunk a belépő szintet képviselő szegmensben is”- hangzott a vezérigazgató kijelentése.

Persze, ez a nagy elkötelezettség mit sem érne, ha közben senki nem venné meg a puttonyos variációkat, de ez szerencsére nem így van. A Skoda korábbi közleménye szerint ugyanis előző évben a Fabia értékesítések több mint 34 százalékát tette ki a kombi kivitel, ami nagyon szép eredménynek számít a dübörgő SUV mánia tudatában. Mindezek mellett a Fabia továbbra is a második legkeresettebb modellje a gyártónak, közvetlenül az Octavia után. Csak idén az első 10 hónapban 81 ezer darabot értékesítettek belőle Európában. Az új generáció 2021 első felében mutatkozik be, az szalonokba pedig várhatóan az utolsó negyedévben érkezik majd meg.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button