Autós Hírek

Az Audi és a BMW is kiszáll 2022-től a Formula E-ből

Az Audi után nem sokkal a BMW is bejelentette, hogy a jövő évi szezon után otthagyja az elektromos Formula E bajnokságot. A bajorok a közleményük alapján elérték azt a fejlettségi szintet, amit már át tudnak ültetni az utcai modellekbe is, így a későbbiekben inkább ezekre koncentrálnak.

 

Manapság rájár a rúd az autóversenyzés világára, legalábbis abban a tekintetben, hogy sorra jelentik be a gyártók, hogy valamilyen (vagy az összes) szériában nem képviseltetik tovább magukat. Nemrég érkezett a Volkswagen motorsport részlegének felszámolásáról szóló hír, majd az Audi is bejelentette, hogy 2022-től otthagyja a Formula E bajnokságot. Most ez utóbbihoz csatlakozott a BMW is.

A bajor márka tehát már csak a 2021-es szezonban képviselteti magát a hangtalan versenyzésben, pedig ők a kezdetek óta a széria részét képezik. Na de mi állhat a döntés hátterében? A gyártó közleménye világosan tér ki arra, amivel például a VW is magyarázta a lépését, azaz inkább az utcai elektromos modellek fejlesztésére koncentrálnak innentől.

Egészen pontosan azt mondja a BMW, hogy elérték azt a technológiai szintet, mellyel már boldogan el lehet kezdeni az újgenerációs elektromos hajtással ellátott utcai modellek tömegtermelését és az ezekhez kapcsolódó további fejlesztéseket. A bajorok tehát nem meglepő módon az utcai modellek felkészítésére és a tanulási folyamatra használták a Formula E jelenlétet, most pedig, hogy tudás terén profitáltak eleget belőle, már nem ölnek bele több pénzt és kapacitást.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button