Autós Hírek

Most tiéd lehet a Baby Driver jellegzetes Subaruja

Ugyan nem durrant akkorát, mint a Halálos Iramban franchise, de azért komoly kis autós akciófilm volt anno a Baby Driver is. Most ennek a filmnek az egyik jellegzetes kocsiját szerezheti be, aki indul a netes aukción érte.

 

Amióta a Halálos Iramban filmek szépen lassan elmennek szuperhősös akciómozi irányba, az igazi autós filmekre kiéhezett rajongók évről évre kezdenek lemondani arról, hogy valaha kapnak még olyan műveket, amik tényleg a helyén kezelik a négykerekű vasakat. Mert hogy első nekifutásra izgalmasan hangzik a városok felett repkedő szupersportkocsi és a pillanatok alatt halálosztó katonai járgánnyá átalakuló terepjáró koncepciója, az átlag autó fanatikusnak mégsem erre van szüksége.

A filmes járgányok ugyanis minél hétköznapibbak és elérhetőbbek, annál jobban azonosulhatunk velük. Bizony, egy vadászrepülő és egy Lamborghini szerelemgyerekére nem igazán kiállt fel az átlag “user”, hogy “Ez igen, ezzel én is szívesen osztanám a kúpot a Vácin!”, mert valahol a lelke mélyén tudja, hogy nem reális a kép, amit meg akar alkotni. Ha viszont egy Subaru Impreza a csodálat tárgya, ráadásul “csak” WRX kivitelben, az már egyből más tészta!

Ezért is lett említésre méltó durranás a 2017-es Baby Driver film, aminek a mai napig nem vagyok hajlandó használni a magyar címét, mert szerintem nevetséges. Viszont a filmben látott autós jelenetek még mindig élnek bennem, főleg az elején látható, azóta már-már ikonikussá vált trükkös menekülős rész is ilyen. Igen, ez az ahol feltűnik az élénkpiros Impreza, mely most akár a tiéd is lehet! Az üldözős jelenetben használt példány ugyanis eladóvá vált és egy Ebay aukció keretein belül keresi az új gazdáját. Na de miről is van szó?

Ahogy említettem a filmben a könnyebb azonosulás érdekében egy WRX felszereltségű autót (kis szárny, visszafogottabb karosszéria) tolnak az arcunkba a rendezők, a szóban forgó kocsi viszont a kaszkadőr mutatványok kivitelezhetősége miatt WRX STi hajtásláncot kapott, azaz a 2,5 literes turbós egység 305 lóerőt képes leadni benne. A járgányt továbbá kovácsolt dugattyúkkal, hidraulikus kézifékkel, Exedy kuplung szettel és Cusco hátsó, illetve OS Giken első differenciálművel tették még ütőképesebbé.

A kocsi tehát eladóvá vált, a cikk írásának a pillanatában 19 ezer dollár a legmagasabb ajánlat érte. Persze, ennyiért még nem fogja senki megkapni, azaz a minimum licitet nem érték el a jelentkezők. De mennyit is érhet így a különleges Subaru? Mivel a filmes pályafutását bizonyítani lehet és ezeket az igazolásokat adja is hozzá a régi tulajdonos, így a szakértők nagyjából 60 és 70 ezer dollár közötti számra tippelik az értékét.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button