______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Sportosabb kivitelt kapott a legkisebb Tesla

hirdetés

A Tesla a felfrissített Model 3-at is bemutatta teljesítményre kihegyezett, azaz Performance kivitelben. Ezzel most már 3 másodperc sem kell a legkisebb modelljüknek, hogy elérje a 60 mérföldes óránkénti tempót.

 

A Tesla még tavaly frissítette fel a Model 3-at, amivel számtalan újítást és technikai előrelépést kapott a modell. Egyedül egyetlen dolog maradt le, a nagyobb teljesítményt és sportosabb viselkedést kínáló Performance kivitel. Ezt pótolták most be.

Ezzel a Model 3 is belépett a 3 másodperc alatti 0-60 mérföldes gyorsulást felmutatni képes modellek táborába, hiszen a Tesla amerikai honlapján 2,9 másodperces gyorsulásról számolnak be a gyáriak 262 kilométeres óránkénti végsebesség mellett. Ez annak tudható be, hogy az autó most már 517 lóerőnyi teljesítményt képes kipréselni magából 741 Nm nyomaték mellett.

hirdetés

A Tesla azt is hangoztatja, hogy nem csak a teljesítményt növelték meg, hanem sokat dolgoztak a minőségen és a stabilitáson is. Megerősítették a futóművet, a vázat és a bekötési pontokat is, illetve áthangolták a futóművet is. Nagyobb fékeket kapott az autó, illetve egyediek a 20 colos könnyűfém felnik is, melyeken Pirelli P ZERO 4 gumik feszülnek gyárilag.

Piszok gyors tehát a Model 3 Performance, na de mennyit képes elmenni egy töltéssel? Az amerikai adatok 528 kilométeres hatótávról számolnak be WLTP szabvány szerint. Persze, ha valaki ki akarja használni az autó képességeit, akkor hamar töltő után kell néznie.

hirdetés

Nem csak a beltartalom, hanem a kinézet is árulkodik a megnövelt teljesítményről. A Model 3 Performance ugyanis agresszívabb lökhárítókat, nagyobb hátsó diffúzort és átdolgozott légterelőket kapott.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button