______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Konnektoros hibridként is kapható a Lamborghini Urus

hirdetés

Tovább bővült a Lamborghini Urus palettája. A konnektoros hibrid változat kerek 800 lóerőt képes felmutatni 60 kilométeres tisztán elektromos hatótáv mellett.

 

A Lamborghini is belépett a konnektoros hibrid SUV-ok piacára, miután hivatalosan is bemutatta az Urus SE modellt. Kicsit az autó kinézetét is átdolgozták ez alkalomból.

Más dizájnt kapott a gépháztető, mely mostantól jobban rányúlik az átdolgozott hűtőrácsra is, illetve egyúttal megváltozott a fényszóró rajzolata. Mindezek mellett hangsúlyosabb kiemelést kaptak a hátsó kerékjárati ívek, a hátsó traktus pedig letisztultabb kialakítást kapott.

hirdetés

A belső térben új légbeömlőket találhatunk, illetve nagyobb lett az infotainment kijelző mérete is. A gyártó azt is hangsúlyozza, hogy új anyagokat használtak a kezelőszervek megalkotásakor, így használatuk pontosabb és kellemesebb.

Ami azonban a lényegi része az Urus SE-nek, az egyértelműen a hajtáslánc, melynek alapja egy duplaturbós 620 lóerős V8-as motor, melyet egy a nyolcsebességes automataváltó házába épített 192 lóerős elektromos erőforrás egészít ki.

hirdetés

A rendszer összteljesítménye kerek 800 lóerő, amellyel a méretes SUV 3,4 másodperc alatt futja meg a 100-as sprintet. Az elektromos motort egy 25,9 kWh teljesítményű akkumulátor szolgálja ki, akár 60 kilométeres villanyos hatótávot garantálva. Az Urus SE új elektrohidraulikus többlemezes tengelykapcsolót kapott, amely változó módon osztja el a hajtónyomatékot az első és a hátsó tengely között.

Az Urus SE ezzel a Lamborghini második konnektoros hibrid modellje, miután tavaly már bemutatkozott a V12 Revuelto, mely szintén hasonló hajtással került a szalonokba. Persze, ez csak a kezdet, a konnektoros hibrideket nemsokára követi az olaszok első teljesen elektromos modellje, mely Lanzador néven kerül bemutatásra 2028 folyamán.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button