______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Land Rover Discovery Sport modellekkel erősödött a magyar határvédelem

hirdetés

Egy nemzetközi együttműködés keretein belül kapott a magyar rendőrség két igen jól felszerelt Land Rover modellt, melyekkel határvédelmi feladatokat látnak majd el az elkövetkező hónapokban.

 

Luxus terepjárók a rendőrségnél? Igen, a hír igaz, felháborodni viszont nem kell, hiszen nem egy túlkapott állami beszerzésről van szó, hanem egy nemzetközi együttműködés ürügyén bővült ismét a rendőrség határőrizetre fenntartott gépkocsi állománya.

Sokan nem tudják ugyanis, hogy Magyarország egy ideje már partneri kapcsolatban áll az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökséggel, melynek értelemszerűen a feladata a tagországok határőrségének megerősítése és támogatása, ha kell, akkor új szolgálati járművekkel is.

hirdetés

Így történhetett tehát, hogy hazánkba érkezett két magasan felszerelt Land Rover Discovery Sport modell, melyeket a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád megyei rendőrség vehetett át az ügynökség küldöttjétől. Ugyan a felhasználás részleteiről hivatalos közleményt nem adott ki a rendőrség, de mivel a szóban forgó autókon lengyel rendszám található, illetve a matricázásuk is eltér a nálunk megszokottól, így szinte biztos, hogy csak kölcsönjárgányokról van szó.

Ezeket jó eséllyel pár hónap magyar használat után egy másik ország határvédelme nyúzza majd tovább, azaz egy olyan flotta részét képezik, amit valószínűleg rotálnak a tagországok hatóságai között.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button