Autós Hírek

Nismo átiratot kapott a Nissan Ariya

Az elmúlt időszakban alaposan átalakult a teljesítményre kihegyezett Nissan modellek kínálata. Például most az elektromos Ariya is felkerült a Nismo palettára.

 

Ahogy egyre inkább tolódik el az autóipar a villanyosítás irányába, úgy alakulnak át a teljesítményorientált gyári “tuningos” paletták is. A Nissan például most az elektromos Ariyát mutatta be Nismo kivitelként is.

Természetesen agresszívabb lökhárítókat kapott az autó, illetve a jellegzetes vörös Nismo díszlécek is megjelentek a kasztni alsó részén. Hátul hangsúlyosabb légterelőkkel találkozhatunk, illetve újak a 20 colos felnik is A belső térben a Nismo feliratos sportülések és a vörös díszcsíkok jelzik, hogy nem egy átlag Ariya modellben ülünk.

Persze, mindez csak dizájn, egy Nismo modell igazi értékmérője a dinamizmusa. Ezzel nincs probléma az Ariya Nismo esetében sem, mely Japánban egyből kétféle teljesítménnyel lesz kapható. A gyengébb B6 e-4ORCE 362 lóerőt és 560 Nm nyomatékot képes kipréselni a két elektromos motorjából, melyeket egy 66 kWh teljesítményű akkumulátor lát el energiával.

A csúcsot a B9 e-4ORCE kivitel képezi, melyhez egy 91 kWh teljesítményű akkumulátor tartozik, az elektromos motorok pedig 430 lóerőt adnak le ebben az esetben.

Gyorsulási és végsebesség adatokat egyelőre nem árult el a Nissan, de azt elárulták a bemutatón, hogy érezhetően jobb kanyarstabilitással rendelkezik az autó, tehát a futómű sem maradt érintetlen, illetve az Ariya Nismo olyan hangzást kapott, mint a gyártó Forma E versenyautói.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button