______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Felejtsd el a gombokat, az arcoddal indítod a jövő autóját a Continental szerint

hirdetés

Manapság már teljesen megszokott a kulcs nélküli autóba bejutás és indítás, viszont folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb változatok erre. Van olyan gyártó, amely már mobiltelefonra cserélte a kulcsokat, a Contintental szerint viszont még ennyire sem lesz szükség a jövőben.

 

Ahogy egyre gyorsabban fejlődnek a technológiák az autóiparban, úgy változnak bizonyos eljárások is. Régebben például megszokott volt, hogy kulccsal nyitottuk és indítottuk az autót, majd jöttek a távirányítós megoldások. Nem sokkal később már a távirányítón meg sem kellett nyomnunk a gombot, hogy nyitni tudjuk a járgányunkat, elég ha az a zsebünkben van. Következő lépcső? A BMW például bizonyos modelleknél lehetővé tette a mobiltelefonnal működtetést digitális kulcsokkal.

A Continental szerint azonban még ezen is lehet faragni, azaz miért kéne bárminek is nálunk lenni, ha mi magunk lehetünk a hagyományos értelemben vett kulcs? Vagyis legalábbis az arcunk! A németek ugyanis egy arcfelismerő rendszeren dolgoznak, mely képes felismerni a tulajdonost, hogy bármiféle tárgyi feltétel nélkül be is engedje azt az autóba. Sőt, az indítást is ez a rendszer végzi el, azaz amint beültünk a járgányunkba, már indulhatunk is vele.

hirdetés

Persze, felmerül a kérdés, hogy akkor most az arcképünkkel ellophatják az autónkat? A Continental mindenkit megnyugtat, hogy a kamera (mely rejtve kerül elhelyezésre) meg tud különböztetni egy képet és egy igazi arcot egymástól, így esélytelen lesz az ilyen jellegű visszaélés.

Érdekes adalék még, hogy a rendszer betanításakor az embereket kategóriákba sorolhatjuk. Például a gyermekünk arcát is beszkennelhetjük, így az bármikor be tud jutni az autóba, indítási jogosultsága viszont nem lesz, így nem kell aggódnunk az ebből adódó balesetek miatt.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button