Autós Hírek

Zavaros identitás, avagy versenyautós külsőt álmodott a Defenderre a Carlex Design

A Land Rover Defender legújabb generációja ugyan finomodott a legendás elődhöz képest, ám még mindig kiváló terepjáróként beszélhetünk róla. A Carlex Design viszont valami egészen mást látott meg benne, amikor létrehozta a Racing Green edíciót.

 

Közel sem annyira nyers és puritán, mint régen, de azért a terepjárók között továbbra is megállja a helyét a Land Rover Defender új generációja. Ebből adódóan szép számmal kínálnak már most hozzá funkcionális off-road kiegészítőket a piacon, viszont a Carlex Design legújabb csomagja közel sem ebben a kategóriába tartozik.

Nem funkcionális és még csak nem is off-road az irány, inkább egy versenyzésre szánt pályaautó “köntösét” próbálták meg ráhúzni a srácok a Defenderre. A Racing Green Edition a nevéhez hű módon British Racing Green fényezést kapott rozsdamentes acélt felidéző mintázattal, amit középen végig futó porcelánfehér csíkozással tettek még látványosabbá.

Ez még mondjuk rendben is van (bár a kategóriától továbbra is idegen), viszont megjelentek karbonszálas kompozit anyagból készült elemek is a karosszérián szép számmal, például kerékjárat szélesítés és motorháztetőn elhelyezett légbeömlők formájában. Mindezek mellett már szinte említést sem érdemel a gigantikus fekete felni szett, melyeken fehér csíkozással ellátott Yokohama gumik feszülnek.

A beltérben megjelentek a sportülések, melyek barna bőrözést kaptak elől és hátul egyaránt. Ahol nem bőrt találunk a kocsiban, ott pedig zöld fabetétek vannak, legyen szó akár a kormány felső részéről vagy az ajtó bizonyos részeiről. Természetesen azt se szerették volna a tuningosok, hogy ne tudjuk, miben ülünk éppen, ezért amerre csak elkalandozik az ember tekintete, biztos, hogy szembe jön egy Racing Green Edition felirat.

A Carlex Design jelen esetben a hajtáshoz és a futóműhöz nem nyúlt hozzá, azaz egy igazi dizájn csomagról van szó. Egyelőre furcsának tűnhet, hogy valaki pont ilyen kinézetet szán az új terepjárójának, de higgyük el, hogy mint mindennek, ennek a módosításnak is megvan a maga célközönsége!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button