______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Volvo CO2 kvótát vásárol a Ford, így elkerülheti az emissziós büntetéseket

hirdetés

Nemrég jelentette be a Ford, hogy kész CO2 kvótát vásárolni, hogy elkerülje a magas EU büntetéseket, most pedig már meg is van, ki fog pénzért segítséget nyújtani. Természetesen a Volvo, aki ugyancsak pár hete jelentette be, hogy olyan jól áll emissziós szinten, hogy kész kereskedni a kvótájával.

 

Kereslet és kínálat. Ez a piac mozgató motorja még CO2 kvóta szinten is, így tulajdonképpen nem is meglepő, hogy egymásra talált az emissziós értékekkel rosszul álló Ford és a határértéket magasan túlteljesítő Volvo.

Az együttműködést a Volvo vezérigazgatója jelentette be, aki azt is elárulta, hogy még a Ford megsegítése mellett is maradt szabad kapacitásuk, így várják a további jelentkezőket (Jaguar?), akik egy nagyobb összegért cserébe elkerülnék a még nagyobb Európai Uniós emissziós bírságokat.

hirdetés

Håkan Samuelsson mindezek mellett kitért arra is, hogy az ilyen ügyletekből befolyt összegeket maradéktalanul befektetik az új fejlesztésekbe, hogy a gyártó termékei még a mostaninál is zöldebbek lehessenek a jövőben. ” A Volvo számára a jövő elektromos és ennek megvalósításához konkrét elképzeléseink vannak. Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen mértékben túl tudtuk lépni a célkitűzéseinket, ami egyben alátámasztja, hogy a stratégiánk üzleti és környezetvédelmi szempontból is megfelelő”- hangzott a Volvo vezér állásfoglalása.

A Ford alig egy hete jelentette be, hogy CO2 kvóta vásárlásra kényszerül, miután a hibrid Kuga értékesítését le kellett állítani egy tűzveszélyességre rámutató probléma miatt.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button