______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Volkswagen: az ID.3 minden szoftveres hibáját kijavítottuk!

hirdetés

A Volkswagen ID.3 piaci bevezetése eléggé döcögősen indult a sorozatos szoftveres hibák miatt, ám a gyártó szerint ez az állapot már a múlté. Az újonnan kiszállított példányok már korlátozás nélkül működnek majd, az eddig átadottakat azonban vissza kell majd vinni egy frissítésre.

 

A Vokswagen elektromos modellcsaládjának első tagja az ID.3, mely ugyan már hónapok óta elérhető Európában is, ám a kezdeti szoftveres hibák miatt néhány funkció nem működött idáig az autókban. Ilyen például a kiterjesztett valóság alapon működő head-up display is, mely valós időben képes mutatni navigálás esetén, hogy pontosan hová kell befordulnunk a következő pár méteren.

Most viszont ez a múlté, a Volkswagen ugyanis bejelentette, hogy minden szoftveres hibát sikerült kijavítaniuk, azaz aki most jut hozzá az új elektromos járgányához, az már minden megrendelt funkciót korlátlanul élvezhet. Na de mi van azokkal, akik már egy ideje közlekednek az autóval? Az már egy picit macerásabb kérdés.

hirdetés

Az Autonews Europe információi szerint ugyanis a szoftverek frissítése nem felhőalapú rendszerrel lesz megoldva, hanem bizony egy visszahívás keretein belül. A tulajdonosoknak el kell majd látogatniuk az egyik márkaszervízbe, ahol a frissítés méretétől függően pár óra, vagy esetleg egy nap alatt készre telepítik az autót. Persze, ez elég kellemetlen, ezért számukra máshogy kedveskedik majd a gyártó. Például azoknak, akik lízingelik az autót, pár hónapot elengednek a havi díjakból.

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button