______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elkészült a 400 ezredik G-osztály a Magna Steyr osztrák üzemében

hirdetés

1972-ben kezdődött el a G-osztály sztori a Mercedes-Benz és a Steyr-Daimler-Puch együttműködésének köszönhetően, most pedig már ott tartunk, hogy elkészült a 400 ezredik csillagos terepjáró is a Magna Steyr üzemében.

 

Kerek számot ünnepelt a hétvégén a Magna Steyr Ausztriában, ugyanis legördült a Grazban található üzem gyártósoráról a 400 ezredik legyártott Mercedes G-osztály, egy bordó fényezéssel ellátott G400d kivitel.  Egyértelműen monumentális számról van szó, bár hozzá kell tenni, hogy a G-osztály története nem éppen tegnap keződött el.

Pontosan 48 éve annak, hogy a Mercedes és a Steyr-Daimler-Puch közös erővel alkotta meg a legendás terepjárót, elsődlegesen katonai célokra. Az 1972-es premier után hét évvel azonban már meg is kezdődött a széria, utcai verzió gyártása is, tehát lényegében a most elért szám több mint 40 év eredményének tekinthető. Viszont, mivel egy drága rétegmodellről beszélünk, nem lehet elvitatni, hogy a G-osztály számokkal is igazolhatóan sikeres modell!

hirdetés

Talán ennek is köszönhető, hogy a gyáriak a karakteren és a megjelenésen nem igazán akartak sokat változtatni az elmúlt évtizedekben. A jelenleg kapható, 2018-ban bemutatott generáció ugyan már személyautósabb kényelemmel rendelkezik, de a recept továbbra is a régi, azaz a “kocka” Mercedes egyszerre kiváló terepjáró és mindennapi státusszimbólum. Boldog 400 ezret és még legalább ennyit!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button