______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromosra vált a Toyota is

hirdetés

A Toyota is megkezdi a teljesen elektromos palettája felépítését, melynek első tagja egy közepes méretű SUV lesz. Ezt 2021 első felében leplezik majd le a japánok.

 

Több évtizednyi hibridezés után megkezdi a Toyota az elektromos paletta kiépítését is, melynek első tagja egy pár hónapon belül érkező közepes méretű SUV lesz. Egyelőre azonban keveset tudni a szóban forgó újdonságról, csupán a sziluettjét és az új platformot ismerhetjük meg, amire épül.

Ez utóbbi pedig nem más, mint a Subaruval közösen fejlesztett e-TNGA platform, mely széles skálán variálható, megadja az első- hátsó és összkerék meghajtás lehetőségét is, illetve az akkumulátor és az elektromos motorok specifikációival kapcsolatban is komoly mozgásteret kapnak a gyártók, hogy minden szegmens igényeit ki tudják elégíteni. Erre az alapra épül fel tehát az új Toyota elektromos, mely nagyjából a RAV4 méreteivel büszkélkedhet majd, ám a tengelytávja nagyobb lesz annál a feltételezések szerint. Az is kiderült, hogy a kocsi gyártása Japánban veszi kezdetét az elkövetkező hónapokban.

hirdetés

“A Toyota nemsokára megteszi az első lépést a teljesen elektromos paletta kiépítése felé. Ennek az első tagja lesz a hónapokon bemutatkozó, közepes méretű SUV modellünk. Az e-TNGA platform sokoldalúsága és rugalmassága lehetővé teszi számunkra, hogy olyan járműveket készítsünk, amelyek nem csak elektromosak, de élvezet őket vezetni és rájuk nézni egyaránt”- mondta Koji Toyoshima, a Toyota ZEV gyáregységének vezérigazgató-helyettese.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button