______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Vitorlázórepülős lehetőségek Magyarországon? Kérdezz-Felelek Extra

hirdetés

Olvasónk a vitorlázórepülős adásunkon felbuzdulva úgy döntött, hogy ez a világ neki is tetszik. Merre indulhat el? Mik a lehetőségek Magyarországon? Pere Laci válaszol!

 

Nemrég láthattátok a vitorlázórepülős adásunkat a csatornánkonk, ami szerencsére úgy néz ki, hogy elég sok emberre hatással volt. Így van ezzel Krisztián is.

“Kedves Laci

Én a hétvégi adás kapcsán szeretnék érdeklődni, hogy milyen lehetőségek vannak ma ha szeretnék vitorlázó repülni, illetve milyen más elérhető formái vannak a repülésnek?

hirdetés

Üdv, Takács Krisztián”

Lássuk, Laci hogy látja a lehetőségeket

Szia Krisztián!

Ha a vitorlázórepülés érdekel, a lakhelyedhez közeli repülőtereken érdemes körülnézned, hogy van-e vitorlázó képzés. Az interneten mindent megtalálsz, a klubok tárt karokkal várnak.

hirdetés

Ha nem a merevszárnyú repülés érdekel, akkor a siklóernyőzés is szóba jöhet. A www.sikloernyozes.com oldal így foglalja össze a lényegét: “A siklóernyő a legegyszerűbb légi jármű, kezelése nagyon rövid idő alatt és bárki számára elsajátítható. A mély súlypontja miatt igen stabil, és kicsi a repülési sebessége. Könnyen kezelhető, az irányítása mindössze két kormányzsinórral történik. A teljes felszerelés súlya 20 kg körüli és egy hátizsákban elfér az egész. Egyszerűen csak kiteríted az ernyőt egy domboldalon vagy hegyoldalon, a zsinórzat segítségével felhúzod a fejed fölé, majd futsz néhány lépést és elkezdesz emelkedni az ég felé!”

A sárkányrepülés is alternatíva, egy lépéssel közelebb kerülve a repülőgépekhez. Legyen az gyalog, vagy motoros sárkány, még mindig nagyon közvetlen módja a repülésnek, nincs kabin, nincsenek bonyolult műszaki megoldások, jó móka ez is.

Persze kezdhetsz rögtön motoros gépen is repülni, nyilván jobban a zsebedbe kell nyúlni. Sok iskola kínál tanfolyamokat kisgépekre, ahonnan aztán egészen az utasszállítók pilótafülkéjéig képezheted magad.

Ess neki az internetnek, sok repülőklub van Magyarországon, a pilóták jó arcok, vágj bele!

Üdv,

Pere László

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button