______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Olaszországban ára lett a Fiat Topolinónak

hirdetés

A Fiat kis városi járgányára elkezdték felvenni az előrendeléseket. Aki egyben akarja kifizetni, annak picit kevesebb, mint 8 ezer eurót kell letennie az asztalra érte, de a gyártó kínál más megoldást is.

 

A Fiat idén mutatta be a kis városi elektromos cukiságát, mely egy régi elnevezést is visszahozott a köztudatba. A Topolino lényegében a Citroen Ami és az Opel Rocks testvérmodellje, de azoknál divatosabb köntösbe csomagolva.

A premier után nem sokkal már el is kezdték Olaszországban felvenni a rendeléseket az autóra, ami azt is magával hozza, hogy már ismerhetjük az árazását is. Az alap kivitel 7544 euróba, azaz átszámítva nagyjából 2,8 millió forintba kerül, ami már eleve kedvezőnek mondható a mai világban. Mindezek ellenére a gyártó kínál egy másik financiális megoldást is.

hirdetés

Ezt úgy kell elképzelni, hogy elég befizetni 2582 eurót, azaz 970 ezer forintnyi összeget és már hozhatjuk is el a 8 lóerős, 75 kilométeres hatótávval rendelkező járgányt, majd az elkövetkező 4 évben 39 eurót (15 ezer forint) fizetünk havonta a használatért. Így a végén úgy jön ki a matek, hogy összesen 4454 eurót, azaz 1,6 millió forintot fizettünk ki 4 évnyi Topolino használatért.

Ez persze egy előfizetős rendszer, azaz nem lesz ténylegesen a miénk az autó, de mégis megvan az előnye annak, aki úgyis elköltené ezt az összeget tömegközlekedésre, ami szintén nem hoz magával semmiféle tulajdonosi viszonyt.

hirdetés

A Fiat közleménye szerint eddig több mint 10 ezer előrendelést rögzítettek, azaz már most látható, hogy a Topolino jóval sikeresebb lesz, mint a német és francia testvérmodellje.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button