______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Visszatérhet a Fiat Punto, de más formában, mint ahogy eddig ismertük

hirdetés

A Stellantis prezentációjában tűnt fel a Fiat tervei között, hogy 2023 után egy B-szegmensbe szánt újdonsággal jelentkezik a gyártó. Ez könnyen egy újabb Punto generáció lehet, de jelentősen más formában, mint ahogy eddig ismerhettük a márka egyik legsikeresebb modelljét.

 

A Stellantis márkáinak jövőjét kiveséző prezentációban, ahogy arról mi is beszámoltunk, főként az agresszív villanyosításról volt szó. Azonban emellett az érkező újdonságok között is felfedezhettünk pár érdekességet. Például a Fiat esetében is!

Az olasz gyártó ugyanis a jelenlegi tervek szerint 2023 után visszatér a B-szegmensbe, ahol 2018-ig a Punto modellel képviseltette magát, sokáig nem is eredménytelenül. A Fiat kisautója az egyik legkeresettebb elérhető árú városi autó volt, így részben furcsa, hogy három év után érkezett meg az első információ az utódmodell készültéről.

hirdetés

Azért részben furcsa csak, mert a Fiat a Stellantis nélkül nem igazán engedhette meg magának a paletta bővítését, ám most a CMP platform a rendelkezésére áll, ráadásul nemsokára már továbbfejlesztett formában is. Ez pedig azt jelenti, hogy az új Punto (ha megtartják a nevet) akár teljesen elektromos is lehet, illetve crossover formában is piacra kerülhet.

Mindez szép és jó, ám remélhetőleg a kedvező árazást is meg tudják majd tartani az olaszok a technikai fejlődés ellenére is. Minden esetre mi várjuk az újabb fejleményeket és szurkolunk, hogy meg tudják ismételni a gyáriak az előző generációk hosszan tartó sikersztoriját.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button