______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kedvezményekkel ösztönözné az elektromos autók vásárlását az orosz kormány

hirdetés

Oroszország komoly kedvezményekkel igyekszik fellendíteni az elektromos autók terjedését. Az új autók árának mintegy 25 százalékát átvállalnák és a helyi gyártást is további kedvezményekkel ösztönöznék.

 

Világszinten egyértelműen egyre nagyobb teret hódít magának az elektromos autózás, ráadásul (többnyire politikai nyomásra) a gyártók is egyre gyorsabban mozdulnak el ebbe az irányba. Aki lemarad, az kimarad, így most már Oroszország sem teheti meg, hogy szemet huny a körülötte zajló folyamatokra.

Az ázsiai ország ugyanis jelenleg igencsak le van maradva, hiszen jelen pillanatban egyetlen olyan gyár sem működik a területén, mely tisztán elektromos autókat gyárt, ráadásul a vásárlók sem keresik még ezeket a modelleket. A Reuters világított rá arra, hogy a jelenleg orosz utakon futó 45 millió autóból csupán 11 ezer darab tisztán elektromos.

hirdetés

Ezért most úgy döntött az orosz kormány, hogy jelentős árkedvezménnyel ösztönözné a vásárlókat, aminek keretein belül az újonnan vásárolt elektromos autók árának 25 százalékát (maximum 625 ezer rubelig) átvállalnák a megrendelőktől. Persze, ez a megfelelő infrastruktúra hiányában semmit sem ér, így azon gyártók is jelentős kedvezményekre számíthatnak, akik belevágnak az elektromos autók gyártásába az ország területén, illetve a töltőhálózat fejlesztését is támogatja a vezetőség.

A cél, hogy 2030-ra már évi 220 ezer elektromos autót gyártsanak le Oroszországban, ami egyelőre elég komoly vállalkozásnak tűnik. Az orosz döntéshozók szerint viszont a gazdasági előnyök bejelentése után már komoly érdeklődést mutattak a külföldi gyártók, ami jelentősen meggyorsíthatja a folyamatokat.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button