______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Élőben még sehol sem látott különlegességel is találkozhatunk az AMTS-en!

hirdetés

Nemsokára végre megint lesz AMTS, ráadásul szép számmal találkozhatunk majd különlegességekkel is a standokon. Nem lehet azonban szó nélkül elmenni egy világpremier mellett, ami itt, Budapesten lesz élőben látható. Ez a Giugiaro apa-fia páros által tervezett Vision 2030 Desert Raid elektromos koncepció.

 

Azt gondolom már mindenki tudja, hogy augusztus végén, több elhalasztás után végre újra lesz Automobil és Tuning Show Budapesten. A szervezők már gőzerővel készülnek, épülnek a pavilonok is, ráadásul egyre több kiállítóról látnak napvilágot információk. Így bukkant fel az idei felhozatalban egy szupersportkocsi-terepjárgány tanulmány is, mely élőben a show keretein belül lesz először látható.

A Vision 2030 Desert Raid nem más, mint a neves tervező, Giorgetto Giugiaro ötletei alapján született meg, de sok ponton besegített neki fia, Fabrizio is. Az egyedileg tervezett alvázra épített különlegesség teljesen elektromos, a meghajtásáról két (tengelyenként egy-egy) elektromotor gondoskodik összesen 510 lóerős teljesítménnyel. Ezzel az autó 3,8 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, természetesen aszfalton elrajtolva.

hirdetés

Az elektromos erőforrásokat egy 90 kWh teljesítményű akkumulátor-csomag látja el energiával, aminek köszönhetően valamivel 450 kilométer fölé tehető a koncepció hatótávja.

A koncepciót eredetileg a Genfi Autószalonra építette a Giugiaro apa-fia páros, de mint tudjuk, az a pandémia miatt sajnos elmaradt. Szerencse viszont a szerencsétlenségben, hogy így nálunk, Budapesten csodálhatja majd meg először a nagyközönség augusztus 27 és 29 között az “A” pavilonban!

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button