______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Visszatér a Ferrari a Le Mans-i 24 órás verseny legmagasabb kategóriájába

hirdetés

A Ferrari is bejelentette, hogy részt vesznek a Le Mans-i 24 órás verseny Hypercar programjában. A sorozat 2023-ban veszi kezdetét.

 

Mintegy 50 évnyi kihagyás után, 2023-tól a Ferrari ismét a Le Mans-i 24 órás verseny legmagasabb kategóriájában áll rajthoz a gyártó tegnapi bejelentése alapján. Azt egyelőre nem árulták el az olaszok, hogy pontosan milyen autóval és mely pilótákkal állnak rajthoz, csupán annyit erősítettek meg, hogy a program zöld utat kapott gondos vizsgálat és elemzés után.

A Ferrari utoljára 1973-ban szerepelt a neves verseny legfelsőbb géposztályában a Ferrari 312PB-73-al. Ekkor a második helyre tudtak beérni, az adott évi futamot a Equipe Matra-Simca Shell csapat nyerte meg a Matra-Simca MS670B versenyautóval.

hirdetés

Az olasz gyártó ugyan alacsonyabb géposztályokban azóta is jelen volt a verseny világában, ám az LMH (korábban LMP1) kategória teljesen más ráfordítást igényel a márka részéről. Amivel nem is lehet gond, miután a Forma 1-ben meghatározott költségplafon miatt a Ferrari amúgy is más versenysorozatok iránt mutat egyre nagyobb érdeklődést.

“A Le Mans Hypercar programmal a Ferrari ismét megerősíti a motorsport iránti elkötelezettségét, illetve az eltökéltségét, hogy főszereplője legyen a világméretű motorsport-eseményeknek”- mondta a John Elkann, a Ferrari elnöke.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button