______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

V8-as erőforrással is itt a Defender!

hirdetés

Új csúcsváltozatot mutatott be a Land Rover, avagy V8-as benzines motorral is készül most már Defender. 520 lóerő a terepre? Ebből baj nem lehet!

 

A Land Rover a Defender új generációjával méltó utódot állított a legendás elődnek. Persze, nem a “megfizethető árú” kategóriát célozták meg vele, na de hát egy igazi terepes Land Rover sosem volt olcsó mulatság. Főleg V8-as motorral, mert most már bizony ilyen is van!

A gyártó ugyanis bemutatta a paletta csúcsát képviselő alternatívát, melynek elejében egy 5 literes kompresszoros V8-as erőforrást találhatunk. Ezzel a Defender is megérkezett az 500 lóerő feletti kategóriába (egészen pontosan 525-öt tud leadni 625 Nm nyomaték mellett), aminek köszönhetően 5,8 másodperc alatt lehet felgyorsítani a 90-es, tehát kisebb karosszériával rendelkező változatot 100 kilométeres óránkénti sebességre. Természetesen a brutális erőforrás elérhető lesz a nagyobb, 110-es változat esetében is, ám egyelőre ennek a menettulajdonságai nem ismertek.

hirdetés

A gyáriak természetesen a futóművet is áthangolták, hogy az összhangban legyen a megnövekedett teljesítménnyel, így keményebb rugózásra és stabilabb futásra számíthatnak az új vásárlók. Persze, itt nem kell sportautós mértékre számítani, a Defender továbbra is megmarad vérbeli terepjárónak. Külső tekintetében a legerősebb variánst a hátul látható V8 felirat, a négy kipufogó, a 22-es könnyűfém felni szett és a kékre festett féknyereg fogja megkülönböztetni a visszafogottabb változatoktól.

“Az 5,0 literes V8-as kompresszoros motor tovább növeli a Defender egyedi jellegét. Ez egy fantasztikus dolog és hihetetlen teljesítményt biztosít. A mérnökeink a fejlesztés alatt mindvégig azon voltak, hogy úgy optimalizálják a hajtásláncot, hogy az reszponzív közúti teljesítményt biztosítson és terepen is megmaradjon a könnyű irányíthatóság, azaz semmit se veszítsünk el a megállíthatatlan terepjáró képességből.”- mondta Iain Gray, a Land Rover hajtásláncokért felelős vezető menedzsere.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button