______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Alig indult újra, megint leáll a Corvette C8 gyártása

hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy Amerikában alkatrészhiány miatt leállt a C8-as Corvette gyártása. Azóta megint újraindult a gyártósor, de nem tartott ki sokáig a lendület, jövő héten megint kényszerpihenőre számíthatnak a melósok.

 

A globális félvezető és beszállító hiány egymás után hozza nehéz helyzetbe az autógyártókat, most már bizony a tengerentúlon is. Nem könnyű az élet mostanság a Corvette C8-at gyártó Bowling Green üzemben sem.

Nem is olyan régen számoltunk be mi is arról, hogy bizony beszállítói kiesések miatt le kellett állítani az amerikai sportkocsi gyártását, ám azóta újra megkezdődött a termelés. Egészen mostanáig!

hirdetés

A GM most bejelentette, hogy a következő héten megint elkerülhetetlen lesz a teljes leállás, mert ismét nem sikerült akkora raktárkészletet felhalmozni, hogy az autók elkészüljenek. Azt nem kommentálták a gyáriak, hogy pontosan mely alkatrészekből alakult ki hiány, illetve az is kérdéses még, hogy ezekkel a szünetekkel mennyire tolódik ki, a már jelenleg is helyenként másfél éves várakozási időszak, amivel a leendő tulajdonosoknak számolniuk kell.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button