______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Visszahívásra kötelezné a német hatóság a Teslát a Model X tetőpanel ragasztása miatt

hirdetés

Amerika után Németország is arra kéri a Teslát, hogy hívja vissza a Model X-eket, melyek tetőpanel ragasztása könnyen elengedhet a vizsgálatok szerint, ezzel veszélybe sodorva más autósokat is.

 

Tavaly derült fény arra, hogy bizonyos Tesla modellek hajlamosak menet közben elhagyni a napfénytetőt vagy más paneleket. Az esetek egymás után láttak napvilágot, aminek köszönhetően hivatalosan is vizsgálatot indítottak a különböző hatóságok. Amerikában novemberben például az NHTSA világított rá arra, hogy ez így nincs túlságosan rendben, most pedig Németországban a KBA állapította meg, hogy a hibás ragasztás egy idő után elenged a korai Model X-ekben, ezzel előidézve a már korábban leírt problémákat.

Ennek fényében Németországban a hatóságok felkérték az amerikai gyártót, hogy lehetőleg nézzenek át minden 2015-ben és 2016-ban legyártott Model X-et, egészen pontosan 12 300 darabot, melyből jelenleg 195 példány rója az utakat náluk. A Tesla egyelőre nem reagált a fejleményekre.

hirdetés

Az NHTSA tavalyi vizsgálata ugyan elérte, hogy a Tesla az amerikai példányokra, mintegy 9500 darabra visszahívást jelentett be, de úgy tűnik, hogy globális szinten sem ússzák meg a dolgot. Ezzel még tovább dagad az amerikai gyártó körüli visszahívás hullám, miután előző hónapban kiderült, hogy a Model S és a Model X infotainment kijelzője (amiről az autó legtöbb funkciója irányítható) pár év után használhatatlanná válhat, ezzel kellemetlen és veszélyes szituációkat idézve elő. Ez a probléma a jelek szerint valamivel több mint 130 ezer darab elektromost érint, a szervizelési hullám pedig márciusban veszi kezdetét.

forrás: Carscoops

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button