______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Herbert Diess: Nem félünk az Apple autóipari jelenlététől

hirdetés

A Volkswagen vezérigazgatója egy interjúban árulta el, hogy ők nem igazán tartanak attól, hogy az Apple elektromos autója alapvetően forgatja majd fel a piaci helyzetet.

Már egy ideje tudni lehet, hogy a telefonjaival és a számítástechnikai eszközeivel a világ egyik legnagyobb cégévé magát kinövő Apple pár év múlva belép az elektromos autók piacára is. A fejlesztések már elindultak, ám autóipari partnert eddig nem igazán találtak ehhez maguknak hivatalosan az “almások”. Persze, ami késik, nem múlik, az Apple vezetése teljesen biztos benne, hogy pár éven belül ők is elektromos autót tudnak majd kínálni a vásárlóknak.

Felmerül viszont a kérdés, hogy vajon ez hogyan érinti majd a már meglévő piaci szereplőket? Egyes elemzések szerint ez a húzás alapvetően formálja majd át az erőviszonyokat a szegmensben, míg mások nem igazán hiszik, hogy bármin is változtatna plusz egy “versenyző”, még akkor is, ha az a világ egyik legnagyobb techipari szereplője lesz.

hirdetés

Az utóbbi csoportot erősíti Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója is, aki egy a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeiting újságnak adott interjújában kifejtette, hogy ők nem félnek attól, hogy az Apple is megjelenik majd a piacon pár éven belül. “Az autóipar nem olyan, mint a tech szektor, itt nem lehet egyetlen csapással átformálni a dolgokat. Ezt az Apple sem fogja tudni megcsinálni egyik napról a másikra”- hangzott a VW vezér kijelentése.

Diess azt is elmondta, hogy nem lepődik meg azon, hogy az amerikai cégóriás az elektromos autózásban is ki szeretné próbálni magát, hiszen évek óta foglalkoznak autóipari szoftver fejlesztésekkel és akkumulátor technikákkal, azaz a meglévő tudást már csak át kell ültetniük egy négykerekűbe.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button