______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kimondottan hobbi célra ajánlott versenygépet villantott a Ferrari

hirdetés

A Ferrari 488 GT Modificata első pillantásra egy átlagos GT versenyautónak nézhet ki, pedig nem az. A leghűségesebb ügyfeleknek kedveskedik ezzel a különlegességgel az olasz gyártó.

 

Nem újdonság, hogy versenyautó készül a Ferrari 488-ból, ám az olaszok legújabb húzása nem egy átlagos pályaautó. Igaz, hogy a GT3 és a GTE versenygépek alapján építette meg a gyártó, ám nem arra a célra, hogy a nemzetközi GT bajnokságokon repesszenek vele a versenyzők.

Igazság szerint, ez nem is történhet meg, hiszen a 488 GT Modificata több ponton is felrúgja az FIA szóban forgó kategóriára vonatkozó szabályozásait, a V8-as turbós benzines erőforrása például 700 lóerőt képes leadni, a váltó áttételezését pedig teljes mértékben újrahangolták.

hirdetés

A karosszéria szinte teljesen ( a tetőlemez az egyetlen kivétel) karbonszálas kompozit anyagból épül fel, akárcsak a tengelykapcsoló maga. Különbség még a GT3 versenyautóhoz képest, hogy a Modificata átdolgozott aerodinamikai csomagot kapott, aminek köszönhetően több leszorítóerőt termel az autó első része, de közben a légellenállás nem növekedett meg. Ez azért is jó, mert a hátsó szárny beállításai jobban érvényesülnek, azaz lényegében szélsőséges értékek között állítható a járgány viselkedése a pályán.

A Brembo fékek sem maradhatnak el természetesen, a telemetria adatgyűjtőt és az ABS modulokat pedig egy az egyben emelték át a 488 GT3 EVO-ból.

hirdetés

A Ferrari nem titkolja, hogy ezzel az új játékszerrel a régi, hűséges vásárlóinak szeretne kedveskedni. Megvásárolni ugyanis csak az utcáról betérve nem lehet, első körben ugyanis a már más Ferrarikkal rendelkező és a klub márkaversenyein az elmúlt években rajthoz álló ügyfelek juthatnak majd hozzá.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button