______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Marad V12-es, de hibrid hajtással készül majd a Lamborghini Aventador utódja

hirdetés

Csaknem egy évtizede annak, hogy a Lamborghini bemutatta az Aventadort, így igazán időszerű lenne már az utódmodell leleplezése is. Szerencsére úgy néz ki, hogy már nem kell sokáig várnia a fanatikusoknak, már meg is érkeztek az első gyári információk az újdonságról.

 

2011-ben a Genfi Autószalonon leplezte le a Lamborghini az akkoriban a paletta csúcsát képviselő modelljét. Az Aventador azóta töretlenül jelen van a piacon, ám ennyi idő után még egy szupersportkocsi sem kerülheti el, hogy nyugdíjba vonuljon. Ez most igencsak hamar meg is fog történni, ugyanis elkezdtek szivárogni az információk az utódmodellről is. Egészen pontosan a Car & Driver magazin készített egy interjút a Lamborghini műszaki igazgatójával, aki készségesen osztott meg néhány részletet a készülő újdonsággal kapcsolatban.

Kiderült például, hogy nem válik még meg a márka a V12-es motortól, csupán villanyosítják azt a kor követelményeinek megfelelően. “A V12-es elrendezés a Lamborghini sztori része már a kezdetektől fogva. Fennállásunk óta minden évben jelen volt, ezért is döntöttünk úgy, hogy a jövőben is megtartjuk azt, hibridesített formában”- mondta Maurizio Reggiani.

hirdetés

A benzines erőforrás mellett tehát lesz egy elektromos motor is az Aventador utódjában, amit az autó elejébe építenek majd be és az valószínűleg csak az első tengely hajtásában vesz majd részt. Reggiani azt is megjegyezte, hogy ezzel továbbra is el tudják kerülni a turbósítást, hiszen az elektromos rásegítéssel az elmondása szerint tökéletesen kiküszöbölhető a szívómotorok minden hátránya.

Egyelőre több információt nem árult el az igazgató, de valószínűleg nemsokára elkezdenek a konkrét specifikációk is kiszivárogni, hiszen az eredeti tervek szerint 2021 elején már a hivatalos premier következik.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button