Autós Hírek

Vázlatokon mutatta be a BYD a következő modelljét

Az elmúlt időszakban villámgyors BYD terjeszkedésnek lehetünk szemtanúi. Nem csak a lefedett piacok tekintetében igaz ez, hanem bizony a modellpaletta esetében is. Máris megmutatta magát gyári vázlatokon a következő modelljük, a Sea Lion 07.

 

Manapság elég sokat lehet hallani a kínai BYD-ről, hiszen a világ egyik legdinamikusabban fejlődő elektromos márkájáról van szó. Sorra jelennek meg újabbnál újabb piacokon, többek között nem is olyan régen kicsiny hazánkban is megkezdődött a villanyos kínai autók forgalmazása.

A fejlődés azonban nem csak ebben merül ki, hanem bizony a modellpaletta folyamatos felépítésében is. Egymás után mutatkoznak be a BYD modellek, a folyamatnak ráadásul közel sincs még vége, hiszen most is bejelentésre került egy újabb autó. Persze, még csak a kedvcsinálókat kezdte el szivárogtatni a BYD, jelen esetben gyári vázlatok formájában.

Az újdonság egy SUV modell lesz, mely méretét tekintve a Seal alatt helyezkedik majd el, ráadásul kupé-jellegű karosszériájával dizájn tekintetében a sportos vonalat képviseli. Mindezek mellett hullámzó vonalaival a BYD jelenlegi óceán dizájntémáját is tovább viszi a nóvum, ami az elnevezésében is megnyilvánul. Ez lesz ugyanis a Sea Lion 07, azaz az oroszlánfóka hetes. Érdekes adalék még, hogy a formát az egykori Audi és Lamborghini dizájner, Wolfgang Egger álmodta meg.

A technikai háttérről még nem árultak el semmit a gyáriak, viszont jó hír, hogy nem kell sokáig várni a részletekre. A hivatalos premier ugyanis most pénteken esedékes a Guangzhou Auto Show keretein belül.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button