______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Pontos technikai adatok érkeztek az új Skoda Fabia kapcsán

hirdetés

A hivatalos premier előtt megkezdődött a pontos Skoda Fabia specifikációk kiszivárogtatása. Most már pontosan ismerjük az új generáció dimenzióit és motorpalettáját.

 

A Skoda még most tavasszal hivatalosan is bemutatja az egyik legkedveltebb modelljük, a Fabia legújabb generációját. Nemsokára tehát minden kiderül, ám addig sem maradunk információ-morzsák nélkül, ráadásul most egészen konkrét adatok láttak napvilágot.

A gyártó ugyanis már most meghívott Ausztriába pár újságírót, akik közelebbről is szemügyre vehették az újdonságot. Természetesen, ami ott elhangzott, az közkinccsé tétetik, így megtudtuk például, hogy a járgány 11 centivel hosszabb és 5 centiméterrel szélesebb, mint az elődje, ráadásul a még jobb helykihasználás érdekében a tengelytávon is toltak 9,4 centimétert. Ezzel lényegében a régebbi Octavia helykínálata érkezik meg a Fabia világába, mely természetesen digitális műszeregységgel és alapáron 6,8 de felár ellenében már 9,2 colos infotainment kijelzővel érkezik meg a szalonokba.

hirdetés

Amire most még fény derült, az a nem túl bonyolult motorpaletta. Elektromos és dízel nincs, benzines viszont három is van különböző teljesítmény szintekkel. A belépő szintet a 65 és 80 lóerővel is elérhető 1 literes háromhengeres szívó jelenti majd, amelyhez csak az ötsebességes manuális váltó kérhető. Bekerül a kínálatba ennek az egységnek a turbós változata is 95 és 110 lóerős kivitelben, amihez akár a 7 sebességes automata DSG váltó is elérhető lesz.

A csúcs Fabia elejében az 1,5 literes TSI dolgozik majd 150 lóerőnyi erőtartalékkal és alapáron DSG automata váltóval.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button