______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ünnepi F-Type szériával rukkolt elő a Jaguar. Csupán 60 darab készül belőle

hirdetés

Az E-Type bemutatásának hatvanéves évfordulóját hivatott megünnepelni a most bemutatott F-Type limitált széria. Egy régóta nem használt szín és apróbb finomságok elegye miatt lesz különleges a Heritage 60 Edition.

 

1961-ben egy igazi legenda születésének lehetett a világ a szemtanúja, a Jaguar ugyanis ekkor mutatta be az E-Type modellt, mely egyszerre keltette fel az emberek figyelmét a sportosságával és az eleganciájával egyaránt. Ez volt az a kocsi, mely a 60-as években 240 kilométeres óránkénti sebességgel is képes volt repeszteni, most pedig érthető módon a gyűjtők egyik legféltettebb kincsének számít.

Az E-Type bemutatása óta tehát eltelt hatvan év, amit természetesen nem hagyhatott “szó nélkül” a Jaguar, így gyorsan be is mutattak egy ünnepi szériát abból az F-Type R modellből, mely lényegében az E szellemi örökösének számít.

hirdetés

Itt van tehát a Heritage 60 Edition, mely értelemszerűen csak 60 példányban fog elkészülni, a vásárlók pedig eldönthetik, hogy kabrió vagy kupé karosszériával szeretnének az angol márkával együtt ünnepelni. Persze, nem csak emiatt érdekes a most bemutatott edíció, a kisebb-nagyobb részletek összessége adja meg a limitált széria igazi gyűjtői értékét.

Például ott van mindjárt a Sherwood zöld fényezés, melyet a 60-as évek óta nem kínált egy modelljéhez sem hivatalosan a Jaguar. Ehhez jön hozzá a gyémántcsiszolt 20 colos felni szett és a fekete féknyereg. A belső szintén egyedi, a műszerfal tetején például különleges mintázatú alumínium borítást találhatunk, mely az E-Type belső visszapillantó tükrének a borítását hivatott feleleveníteni.

hirdetés

Mindezek mellett számtalan Heritage 60 Edition felirattal is találkozhatunk a beltérben, illetve nem maradhat le a számozással ellátott azonosító plakett sem.

Az ünnepi F-Type ára 122 ezer angol font, ami nagyjából 46 millió forintnak felel meg. Persze, ez jóval több, mint amit egy “mezei” F-Type R modellért ki kell fizetni, de hát a limitált szériás autók világa már csak ilyen!

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button