______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kívül Mercedes, belül Rolls-Royce, avagy itt az OKCU autóépítő műhely legújabb luxus dobása

hirdetés

A török OKCU Individual Automotive Concept egy Mercedes V-osztály belső terét alakította át fényűző módszerekkel. A céljuk a Rolls-Royce életérzés megteremtése volt, ami jó eséllyel sikerült is.

 

Egy Rolls-Royce belsejében az ember teljesen más világban érzi magát, ezt egy rövid teszt erejéig nekem is lehetőségem volt pár évvel ezelőtt megtapasztalni. A finom bőr ülésekben a külvilág minden problémája megszűnik, a nemes fa borítások pedig tovább erősítik az emberben, hogy végre megérkezett oda, ahová még anno, talán a születése pillanatában elindult. Egy jobb élet reménye és egyben lehetősége minden Rolls modell beltere. Viszont azok kimaradnak ebből az érzésből, akik inkább egy kisbuszt képzelnek el, mint sofőrös autót.

Legalábbis egészen idáig igaz volt ez az állítás, most viszont az OKCU Individual Automotive, egy török átépítő cég összeházasította a két irányzatot, azaz Rolls-Royce mintára alakította ki egy Mercedes V-osztály belterét.

hirdetés

Az Artisan Edition névre keresztelt újdonság ehhez méltóan kényelmes, minőségi bőrrel bevont foteleket kapott, a környezet kialakítása pedig tényleg úgy néz ki, mintha azt valahol Chichester környékén álmodták volna meg.

Természetesen a csillagos eget formáló tetőborítás sem maradt le, illetve a kávégép, a pezsgőhűtő és a szivartatró is alap kelléknek számít ezen a szinten, ahogyan a méretes televízió is alapfelszereltségnek számít a fényűzés világában.

hirdetés

A gyártó kihangsúlyozza, hogy a hátul utazók minden kényelmi és eszétikai funkciót úgy tudnak irányítani, hogy még csak nagyon nyújtózkodni sem kell, ugyanis elhelyeztek a könyöklőkbe egy-egy iPad-ot, amivel ezek mind megoldhatók kényelmesen.

Figyelmességre vall, hogy még analóg órátis kapunk a fa borítású “szerkény” tetejébe építve, illetve a gyári hangszórókat is prémium Bang & Olufsen szettre cserélték az OKCU szakemberei, aminek irányító panelje 24 karátos arany bevonatot kapott a biztonság és a tehetős tulajdonos kedvéért.

Pontos árról nincs értelme egy ilyen átépítés esetén beszélni, hiszen egyedi megrendelés alapján készülnek általában az autók. Az biztos, hogy a képeken látható felszereltség a V-osztály árát simán megduplázza, sőt, még a hármas szorzó sem elképzelhetetlen néhány plusz kérés esetén.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button