______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ismét visszahív a Hyundai, most az elektromos Kona fékrendszerével van baj

hirdetés

Gyakorlatilag még javában zajlik az elektromos Kona tűzveszélyességből adódó visszahívási hulláma, ám most egy másik problémára is fény derült, ami beavatkozást igényel. A fékrendszer elektronikája adhatja meg magát.

 

Nem mondhatni, hogy a Hyundai azonnal beírta magát az elektromos Konával a legmegbízhatóbb autók dicsőséges könyvébe, hiszen egymás után érkeznek a komoly és veszélyes probléma felfedezések. Ahogy arról nem is olyan régen írtunk, októberben globális szinten kezdődött meg a villanyos példányok szervizelése a zárlat miatt tűzveszélyessé váló autók miatt, most pedig egy újabb hibát fedeztek fel az autó rendszerében a gyáriak.

Egészen pontosan arról van szó, hogy a fékrendszer elektronikája hibázhat a jelek szerint szoftveres baki miatt, ami könnyen életveszélyes szituációkat idézhet elő.

hirdetés

Az új visszahívási hullám mintegy 40 ezer példányt érint és egyelőre csak Dél-Koreában jelentették be, ami annyit tesz, hogy lényegében az összes ott eladott elektromos Kona érintett lehet az ügyben. Az európai példányok esetében egyelőre még kérdéses a probléma megléte, de mivel az autók szoftverei általában globális szinten megegyeznek, ezért nem kizárható, hogy nálunk is nemsokára ismét szervizlátogatásra kényszerülnek a villanyos autó tulajdonosok.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button