______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Újraindul a termelés a kecskeméti Mercedes gyárban

hirdetés

Alkatrészhiány miatt kellett pár hetes szünetet tartani a kecskeméti Mercedes gyárban, de a jelentések szerint most végre újra elindulhat a termelés.

 

A félvezető-hiány az egész autóipart sújtja gyakorlatilag válogatás nélkül így olyan piaci szereplők sem ússzák meg a leállást, mint például a Mercedes. A német gyártó egy hónappal ezelőtt jelentette be a kényszerpihenőt a kecskeméti gyárban is, ám a legújabb hírek szerint most már folytatódhat tovább a munka.

A leállás sem zajlott tétlenül a beszámolók szerint, a majdnem négy hétig tartó kényszerpihenő alatt ugyanis karbantartási munkálatokat és fejlesztéseket végeztek el a gyárban, többek között egy új modell gyártási előkészületei is megtörténtek.

hirdetés

Jó kérdés, hogy lehet-e még leállásokra számítani a jövőben. A legtöbb elemző szerint nem kizárt, hiszen az előrejelzések szerint az alkatrészhiány még 2022-ben is érezhető lesz a szegmensben, ami további nehézségek elé állítja a járványból éppen csak kilábaló iparágat. És akkor még egy negyedik hullámról nem is beszéltünk.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button