______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy teszten kell megfelelnie annak, aki használni akarja a NIO vezetést segítő rendszerét

hirdetés

Nem mindennapi lépésre szánta el magát a NIO, miután az egyik vásárlójuk halálos balesetet szenvedett, miközben az autó magát terelgette az úton.

 

Sokan nincsenek azzal tisztában, hogy a jelenleg önvezetőnek hitt rendszerek még mindig folyamatos emberi felügyeletet igényelnek. Legyen szó a Tesla Autopilot megoldásáról, vagy a NIO által alkalmazott Navigate on Pilot rendszerről, a hibázás lehetősége a jelenlegi technikai adottságokkal még benne van a dologban. Ahogyan az sajnos meg is történik, akár halálos balesetek formájában.

Egy ilyen halálos baleset után szánta rá arra a Nio, hogy kötelező fejtágítást tartson a tulajdonosoknak, mielőtt azok egyáltalán használhatnák a vezetést segítő rendszereket. Az Electrek magazin leírása alapján ez abból áll, hogy egy mobiltelefonos applikáció letöltése után a felhasználó megnéz egy 6 perces videót a rendszer működéséről és a veszélyforrásokról, majd jöhet a teszt rész.

hirdetés

Bizony, mindezek után nem elég csak leokézni a dolgokat, hanem egy 10 kérdésből álló gyorstesztre kell helyes válaszokat adni. Ha ez megtörtént, akkor már teljes hozzáférést kap az illető a Navigate on Pilot rendszerhez és még 200 NIO pont is üti a markát, amit az online áruházban költhet el. Érdemes tehát figyelni arra, hogy mi hangzik el az oktatóvideóban!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button