Autós Hírek

Újraértelmezett Mercedes koncepciót dobnak piacra Amerikában

A Mercedes AMG Vision Gran Turismo adta az ötletet az amerikaiaknak, hogy elkészítsenek egy duplaturbós V8-as erőforrással szerelt sportkocsit. Ez az Erebos X, mely potom 1,5 millió dolláros árcédulával rendelkezik.

 

Egy új amerikai szupersportkocsi felbukkanásának lehetünk tanúi, a floridai székhelyű Parker Brothers Concepts ugyanis bejelentette, hogy már előrendelhető az Erebos X, mely lényegében egy Mercedes AMG Vision Gran Turismo által inspirált különlegesség.

A gyáriak nem is titkolják, hogy honnan merítették a dizájn alapokat, hiszen oldalról szinte egy az egyben visszaköszön a németek tanulmánya, elől is csak egy minimális átrajzolás figyelhető meg. A belső tér viszont teljesen egyedi, ráadásul a bőrözés rikító zöld színezést is kapott.

Na de a műszaki alapok is Mercedes eredetűek lennének? Ezt egyelőre nem árulták el a Parker fivérek, csupán a hajtáslánc specifikációiról rántották le a leplet. Így tudhatjuk, hogy a meghajtásról egy duplaturbós V8-as erőforrás gondoskodik, mely 585 lóerő leadására képes. Ehhez mindösszesen 1233 kilogrammnyi önsúly párosul, aminek köszönhetően a járgány 2,9 másodperc alatt képes teljesíteni a 100-as sprintet, a végsebességet pedig 325 kilométeres óránkénti tempóban határozták meg.

A jó hír, hogy már rendelhető is a kézzel készített különlegesség, amelyből összesen 10 példány fog megépülni. A rossz, hogy az ára 1,5 millió dollár, azaz 500 millió forint. De hát ilyen ez az egzotikus sportkocsi biznisz.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button