Autós Hírek

Tovább bővül a Ford elektromos palettája

Nem sokkal az elektromos Explorer után máris itt van egy újabb teljesen villanyos Ford. A haszongépjármű család bővült a Transit Courier elektronvadász változatával.

 

A Ford alaposan ráfeküdt mostanság a paletta villanyosítására. Alig pár héttel ezelőtt mutatkozott be a kimondottan Európának szánt elektromos Explorer, máris itt van a következő konnektorfüggő járgányuk. Ezúttal a haszongépjármű paletta bővült ebből a szempontból. Bemutatkozott ugyanis az E-Transit Courier, mely lényegében a belépő szintet képezi a Ford villanyos tehergépjárműveinek a világába.

Fontos részlet, hogy míg az Explorer lényegében a Volkswagen ID.4 alapjait használja fel, az elektromos Courier a Ford saját elektromos platformját hasznosítja.

Ami ennél is fontosabb, hogy az új modell 11 centivel hosszabb, mint az eddigi Courier, a raktér pedig most már akár 1,8 méter hosszúságú terhet is képes elnyelni. Ha ez sem lenne elég, a lehajtható utasoldali ülés mögött egy kis ablak is nyitható, így pedig már akár egy 2,6 méteres létra is kényelmesen elszállítható.

A hajtáslánc részleteiről még nem beszélt a gyártó, így rejtélyt képez még, hogy mekkora akkumulátor csomagot kapott a kis Courier. Azt viszont már elárulták, hogy egypedálos vezetési üzemmód és az akkumulátort töltésre előre felkészítő programozhatóság már biztos lesz a nóvum palettáján is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button