______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Újabb versenyautót mutatott be a Hyundai, ahol Michelisz Norbert is versenyez

hirdetés

A magyar WTCR bajnok a saját közösségi oldalán is beszámolt arról, hogy immár három típussal képviselteti magát a Hyundai a túraautózás világában. A legújabb csodafegyver az Elantra versenyátirata lesz.

 

A Hyundai versenyautó részlege új típussal bővült a túraautózás világában. Az Elantra N TCR átirata már a harmadik típus a Veloster N és a Michelisz Norbert által hajtott i30 N mellett, amivel a Hyundai fanatikusok találkozhatnak a versenypályán.

A gyáriak elárulták, hogy a fejlesztés során több mint 5000 kilométert tettek meg az új csodafegyverrel a világ minden pontján (Európában is) különböző versenypályákon, hogy a lehető legjobb hangolást tudják kidolgozni. Természetesen bőven kamatoztatták azokat a tapasztalatokat is, amiket az i30 és a Veloster kapcsán szereztek, így az ígéretek szerint egy minden eddiginél ütősebb TCR versenyautót állítanak hadrendbe a koreaiak a jövő évi szezonban.

hirdetés

A versenygép lelke a Hyundai N részleg kétliteres egysége, melyet 340 lóerőre és 410 Nm nyomatékra húztak fel. A pilótával együtt mérve 1260 kilogrammra lövik be az összsúlyt a gyáriak, ami érthető módon a TCR szabályzat által megadott minimum súly alsó határát képezi. Persze, ebbe még beleszólhat egy-egy újabb FIA szabályozás, de remélhetőleg sikerül a márkának közös nevezőre jutnia a döntéshozókkal és nem lesz több olyan szankció, mely miatt a gyári csapat komplett versenyhétvégét kényszerű lemondani, ezzel a pilótáktól elvéve a lehetőséget a címvédésre, illetve a bizonyításra.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button