______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egyre nagyobb a botrány a Nikola elektromos kamionja körül

hirdetés

Bár nemrég a GM zsíros részesedést szerzett a Nikola startup cégben, sajnos úgy tűnik, hogy nem minden kerek az elektromos-üzemanyagcellás álmokat dédelgető társaság körül.

 

Óriási ígéretekkel és még nagyobb álmokkal lépett be a köztudatba a Nikola cég, mely nem mást tűzött ki célnak maga elé, mint hogy megszorongassa a Teslát. Alig pár hete erre alaposan meg is nőtt látszólag az esély, amikor a General Motors bevásárolta magát a cégbe, most viszont egyre több turpisság derül ki az eddig állított dolgokkal kapcsolatban.

Főleg a Nikola One névre keresztelt teherautó környékén dagad a botrány. A már évek óta promózott hidrogéncellás-elektromos vontató kedvcsináló videóiról ugyanis nemrég kiderült, hogy azokat a felvételeket, ahol mozgásban láthatjuk, egy lejtős szakaszon vették fel. Miért? Mert nagyon úgy tűnik, hogy az ígéretek ellenére még közel sincs kész a csoda hajtásláncuk.

hirdetés

Ami még egy lapáttal tesz a dologra, hogy a Financial Times értesülései szerint még a Nikola One dizájnja sem saját, azt a cég éléről előző héten a botrányok sora miatt távozó Trevor Milton vásárolta meg 2015-ben egy bizonyos Adriano Mudritól, aki nem mellesleg a Rimac vezető dizájnere.

“Meglehetősen gyakori harmadik féltől terveket liszenszelni a fejlesztési folyamat során, és bár a korai terveket valóban Adriano Mutitól vásároltuk, de nem volt a dizájner csapat tagja és a Nikola One végső kialakítása is markánsan különbözik az eredetitől.”- reagált a felmerült vádakra a Nikola, aki nemrég még a Tesla elleni pereskedéssel volt elfoglalva azt állítva, hogy Elon Musk cége egyszerűen lemásolta a formatervüket a saját elektromos teherautó koncepciójával.

hirdetés

Egyre nehezebb helyzetbe kerül tehát a startup vállalkozás, akinek még a GM elemzőit is sikerült felültetniük. A szavahihetőségüket most már talán csak úgy szerezhetik vissza, ha tényleg letesznek valami kézzel foghatót az asztalra az ígéretek helyett. Hajár, mi szurkolunk!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button