Autós Hírek

Új úton jár a Brabus, Mercedes helyett kínai belpiacos modellt tuningoltak fel

Ahogy egyre több gyártó fordul az ázsiai piac felé, elkerülhetetlenné válik, hogy nagy európai tuning cégek is nyissanak ebbe az irányba. A Brabus nem egyszerűen nyitott, hanem rárúgta az ajtót a témára: egy kínai belpiacos modell vadításánál segédkeztek.

 

Egyre több nagy gyártó jelenti be, hogy elsődleges piacként Ázsia felé fordulnak. Ennek hozománya, hogy az alkatrészgyártó és tuning cégek sem cselekedhetnek másként, ha versenyben akarnak maradni. Ott van például a Brabus, aki eddig extrém Mercedes átiratokkal hergelte a rajongókat, most pedig egy kínai belpiacos modellt vett kezelésbe.

Bizony, a Brabus nem aprózta el és egyből fejest ugrott az Ázsia témába azzal, hogy a WEY VV7 GT megvadításánál segédkezett. A kínai SUV külső kiegészítőit ugyanis a német mesterek készítették. Többek között új lökhárítókat, a sötétített üvegeket, a hangsúlyos diffúzort és a gigantikus 21 colos felniket is nekik köszönhetik a helyi vásárlók. A belső térből nem érkeztek képek, de meglepő lenne, ha pont ezt a részt hagyták volna érintetlenül a mesterek.

Amihez viszont tényleg nem nyúltak, az a 227 lóerős 2 literes turbós négyhengeres motor. Ennek az egyik oka, hogy ezzel az egységgel még nincs akkora tapasztalata a Brabus-nak, hogy érdemben tudja módosítani, illetve nem is kell erőlködnie, mert a kínai fogyasztói szokások mások, mint az Európában érvényes trendek: ebben a térségben inkább a kirívó megjelenés a fontos, nem pedig a lóerők kegyetlen háborúja.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button