______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Leleplezte az Audi az új infotainment rendszer generációját

hirdetés

Az Audi hivatalosan is bemutatta az MIB 3-as infotainment rendszert, mely már jövőre megjelenik a modellek többségénen. Erősebb hardver és applikációk tárháza jellemzi az újdonságot.

 

A mai modern autók kikerülhetetlen része az infotainment rendszer, melynek segítségével nem csak a vezetést segítő funkciókat tudjuk irányítani, hanem bizony elérhetjük azt is, hogy ne fulladjon unalomba egy hosszabb út sem. Érzik ezt az autógyártók is, ezáltal legalább olyan precizitással fejlesztgetik a saját (vagy éppen másokkal közös) rendszereiket, mint magukat az új típusokat. Az Audi például most lerántotta a leplet az MIB új generációjáról, az MIB 3-ról.

Ez  a jobb hardvernek köszönhetően nem csak gyorsabb az elődjénél, hanem lényegesen többet is tud. Megjelent például a felhőalapú frissítés és az állandó online kapcsolat is, melynek köszönhetően egy újabb szoftver telepítéséhez a jövőben már a négykarikás tulajoknak sem kell meglátogatniuk a gyári szervizeket. Ezen felül a rendszer képes Wi-Fi kapcsolatot biztosítani akár nyolc darab eszköznek is menet közben.

hirdetés

Külön említést érdemel még az új hibrid rádió rendszer. Ennek a lényege, hogy egy rádióadó nem csak addig hallgatható, míg annak az állomásnak a sugara elér. Ezt úgy érte el az Audi, hogy a rendszer megjegyzi az adót, majd ha elkezd gyengülni a jel, akkor automatikusan átvált ugyan annak az állomásnak az online felületére.

Az online kapcsolattal függ össze az új menüpont is, melyet myAudi marketplace néven találhatunk meg. Ez lényegében ugyan azt tudja, mint a telefonoknál az Appstore vagy éppen a Play áruház: ingyenes és fizetős applikációkat tölthetünk le a segítségével.

hirdetés

Ma már nincs prémium autó mesterséges intelligencia nélkül sem, így az Audi is felkészítette a rendszerét arra, hogy az Amazon Alexa gond nélkül működhessen rajta. Ráadásul a gyáriak finomították a beszédfelismerő rendszert is, így már a szlengesebb beszédet is megérti a kocsi és gond nélkül teljesíti a parancsokat.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button