______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Európába jön a Toyota Highlander

hirdetés

A Toyota Highlander a történetében először válik globális modellé, azaz nemsokára egy új alternatívával bővül a hétszemélyes Európában kapható modellek kínálata.

 

Nem sokkal azután, hogy a Ford bejelentette az Explorer globális terjeszkedését, a Toyota is erre az útra lép egy olyan modellel, mely nálunk Európában eddig maximum külsős importcég segítségével volt beszerezhető. Ez a paletta csúcsán trónoló, a gyártó TNGA-K platformjára felépített Highlander, mely a maga 5 centiméter híján 5 méteres hosszával az itteni körülményekhez mérten egy giga SUV-nak számít majd (lényegében az Audi Q8 és a Mercedes GLE méretosztályáról beszélhetünk), illetve általa tovább bővül a hétszemélyes autók piaca is.

Ráadásul ami igazán a családok kedvencévé teheti a Toyota nagyságát, az az összes felhajtott ülés esetén is használható csomagtartó. Egészen pontosan ekkor 658 liternyi térrel gazdálkodhat az utazó család, ám ha nincs szükség a hátsó két üléssorra, akkor egy 1900 literig pakolható teherautót tudhatunk magunkénak.

hirdetés

Az európai jelenlét feltétele természetesen a hibrid hajtás megléte (akárcsak az Explorer esetében), így nem meglepő, hogy a Highlander mozgatásáért is egy benzines-elektromos kombináció felel majd. Egészen pontosan a márka negyedik generációs AWD hibrid hajtásáról beszélhetünk, melynek alapja a 2,5 literes Atkinson-ciklusú benzines egység, melyet két (előre és hátra is egy-egy) elektromos motorral egészítenek ki.

A rendszer összteljesítménye így 244 lóerő, amihez a gyáriak a gigászi méretek ellenére is 6,6 literes fogyasztást ígérnek a WLTP szabvány szerint mérve. Az európai forgalmazás a tervek szerint 2021 első felében indul majd, az itteni árazás egyelőre még nem ismert.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button