Autós Hírek

Új generáció jön az MG belépő modelljéből

Hivatalosan is bemutatták az MG3 legújabb generációját a Genfi Autószalonon. Sportosabb dizájnnal és hibrid hajtáslánccal érkezik.

 

Az MG a Genfi Autószalonon mutatta be az egyik legérdekesebb újdonságát. Ez nem más, mint a paletta belépő szintjét jelentő MG3, amelyet nem felfrissítettek, hanem új generációt hoztak össze belőle.

Ebből adódóan alapvetően változott meg a dizájn is. Az új felvonás jóval sportosabb benyomást kelt, a fényszórói befelé elvékonyodnak, a hűtőrács pedig szinte az autó teljes orrát kitölti. Hátul is leszámoltak az eddigi álló fényforrásokkal, illetve érezhetően nagyobb lett a kocsi farrésze is.

Ez utóbbi egyébként nem csak illúzió, hanem ténylegesen nagyobb az MG3, mint az elődje, aminek köszönhetően természetesen az utastér is tágasabb. Persze, nem csak ennyi belül a különbség, hanem mindjárt ott van az alapáron már megjelenő 7 colos digitális műszeregység és a 10,25 colos infotainment kijelző is.

A műszerfal ezeknek a megoldásoknak köszönhetően letisztultabb, de azért a kijelző alatt találhatunk még egy sor fizikai gombot is a gyakran használt funkciókhoz.

A legfontosabb változás azonban, hogy míg eddig csak villanyosítás nélkül volt elérhető a modell most már csak és kizárólag öntöltős hibridként vásárolható meg. Ez egy 102 lóerős 1,5 literes benzines erőforrásra épülő rendszer, melyhez egy 136 lóerős elektromos motort párosítottak. Ezzel 4,4 literes átlagfogyasztást lehet elérni a gyári adatok szerint.

Hivatalos árlistát még nem közölt az MG, de elmondásuk szerint Angliában 20 000 fontos áron tervezik majd az értékesítést megkezdeni az év második felében.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button