Autós Hírek

800 lóerős Alfa Romeo-különlegesség bukkant fel a Genfi Autószalonon

Nem is új, nem is éppen gyári, de a Totem Automobili Alfa Romeo átirata mindenképpen az idei Genfi Autószalon egyik legfényesebb ékköve.

 

Idén visszatért az élők sorába a Genfi Autószalon, de mondhatni, hogy már csak árnyéka önmagának. A kiállító márkák száma a töredékére csökkent, akik pedig jelen vannak, többnyire Kínából érkeztek. Persze, azért akadt egy-két érdekesség is, mint például a Totem Automobili modern-klasszikus Alfa Romeo-különlegessége.

A GTAmodificata névre keresztelt restomod átalakítás a klasszikus Giulia GTAm modellen alapul és dizájn tekintetében amennyiben lehet, megpróbál hű is maradni ahhoz. Persze, azért a mesterek hozzányúltak a karosszériához, lényegében az összes elemet szénszálas műanyagra cserélték és némi szélesítés is bekerült a képletbe.

A fényforrásokat LED-es megoldásra cserélték, a lemezek alatt pedig egy extrém szilárd karbonszálas monocoque vázat találhatunk. A fékhatást elöl hat, hátul pedig négydugattyús Brembo szett biztosítja.

Kell is a fékerő, hiszen a motortérben nem éppen az eredeti erőforrás leledzik. A Totem ugyanis az Italtecnica Engineering 3,2 literes duplaturbós V6-osát építette be, amely csupán 165 kilós saját tömegű, viszont 800 lóerőt képes kipréselni magából 730 Nm nyomaték mellett.

A motort szekvenciális sebességváltó követi a hajtásláncban, amely a hátsó kerekre továbbítja az erőt egy sperrdifferenciálművön keresztül. Mindezek mellett olyan modern megoldásokkal is ellátták a kocsit, mint az ABS vagy az elektronikus kormányrásegítés, illetve háromféle üzemmód közül is választhat a szerencsés tulajdonos.

Szerencsés, mert nem egyszerű egy ilyen különlegességet birtokolni. Összesen csak négy darabot gyárt le belőle a Totem, így gyorsan kell reagálniuk a vásárlóknak, akiknek 1,1 millió eurót kell letenniük az asztalra az extrém Giulia GTAm-átiratért.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button