______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Új generációt kap a Fiat 500, de csak elektromos hajtással lesz elérhető

hirdetés

Egy időben volt arról szó, hogy utód nélkül megszűnhet, most pedig már ki is derült pár infó a Fiat 500 következő generációjáról. Csak elektromos kivitelben lesz kapható, viszont szerencsére a hatótávon sokat javítottak a gyáriak.

 

A Fiat 500 mostani generációja már 13 éve van a piacon. A trendi megjelenése és a limitált szériák sokasága tudta idáig életben tartani, viszont érzik az olaszok, hogy ezt nem lehet a végtelenségig játszani. Ezért kellett eldönteni, hogy megszűnik az 500-as széria, vagy végre elkészül belőle egy újabb generáció. A döntés megszületett, bizony tovább folytatódik a sikersztori, legalábbis az olaszok reményei szerint. Mert bizony az új generációnak a megjelenésén kívül nem sok köze lesz az előző felvonásokhoz.

A stílus tehát megmaradt, a méret viszont nagyobb lett. Hosszában és széltében is 6 centit hízott a járgány, a tengelytáv pedig 2 centivel növekedett meg az elődhöz képest. Ez azt eredményezi, hogy minden eddiginél nagyobb helykínálatra számíthatunk a kis városi Fiatban.

hirdetés

Főleg annak tekintetében, hogy csak és kizárólag elektromos kivitelben kerül a szalonokba az autó, azaz a hajtáslánc sem vesz el helyet az utastérből. Az 500e kivitel tehát mostantól nem opció lesz, hanem az egyetlen választható lehetőség annak, aki a trendi kis olaszra vágyik.

A technikáról eddig annyit lehetett megtudni, hogy az elektromos motor 118 lóerős teljesítményt képes leadni, az energia ellátásról pedig egy 42 kWh-s akkumulátor csomag gondoskodik. Az új 500e tehát nem a sportos villanyosok táborát erősíti a maga 9 másodperces 0-100-as gyorsulásával, viszont a gyáriak által ígért 320 kilométeres hatótáv jelentősen elfogadhatóbb, mint az előző 500e alig 140 kilométeres tudása.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button