______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Itt a Cupra első önálló modellje, a Formentor

hirdetés

Erős benzinesként, vagy teljesítményre kihegyezett hibridként is kapható a Cupra első önálló modellje. Ez a Formentor, az utóbbi idők egyik legmutatósabb SUV modellje.

 

A SEAT berkeiből kiváló, ma már önálló márkaként üzemelő Cupra eddig főleg az anyacég tovább erősített modelljeit kínálta a vásárlóknak, azonban most ez alapvetően változott meg. Itt van hivatalosan is az első önálló, csak Cupra emblémával kapható modell, a Formentor.

Természetesen szó sincs alap szintű belépő egységekről a palettán, az újdonság kimondottan erős hajtásokkal kapható, viszont gondoltak azokra is, akik a takarékosságra is törekednének néha, illetve nem vetik meg a hangtalan gurulást városi körülmények között.

hirdetés

A 2 literes 310 lóerős turbós benzines egység mellett ugyanis a Formentor már a megjelenésekor kapható hibrid hajtáslánccal is. Ennél az 1,4 literes turbós benzines egységet egészítették ki egy elektromos motorral, melyek összesen együtt 245 lóerőt képesek leadni 400 Nm nyomaték mellett, a tisztán elektromosan megtehető hatótáv pedig WLTP szabvánnyal mérve kerek 50 kilométer.

A Formentor további különlegessége, hogy alapáron jár hozzá a DCC (Dynamic Chassis Control) technológia, azaz a járgány figyelembe veszi az út sajátosságait és a vezető szokásait, hogy a lehető legtökéletesebb beállításokat alkalmazza a választott üzemmód (Comfort, Sport, Cupra) függvényében.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button