______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Új biztonsági rendszert mutatott be a Ford, mely az útról lesodródást akadályozza meg

hirdetés

A Ford legújabb biztonsági fejlesztése lényegében ott kap szerepet, ahol a sávtartó rendszerek elvéreznek. Nem kell neki felfestés ahhoz, hogy az úton tartsa az autót.

 

A sávtartó rendszerek már szinte minden új autó alap részét képezik. Ezek a biztonsági eszközök felismerik az az út felfestéseit és segítenek a sávban tartani az autót, ha éppen elbambulunk vagy más okokból kifolyólag nem irányítjuk megfelelően az autónkat. Na de mi van akkor, ha nincs felfestés mondjuk az út szélén? Akkor már csak a Ford új fejlesztése segíthet megmenteni a helyzetet.

A Road Edge Detection ugyanis arra szolgál, hogy menet közben ne hagyjuk el az utat, legyen azon akármilyen felfestés, vagy annak a hiánya. Ezt úgy éri el, hogy a visszapillantó alatt elhelyezett kamera folyamatosan figyeli az autó előtti 50 méteres és melletti 7 méteres területet és ha füves, kavicsos területet, vagy esetleg padkát észlel (meg tudja különböztetni ezeket az aszfalttól), ellenkormányzásba kezd. Mivel elég messze lát a rendszer, nagyobb, akár 110 kilométeres óránkénti sebességnél is lehetséges a finom korrigálás, nem kell arra számítani, hogy hirtelen rántja vissza az autót a mechanizmus.

hirdetés

Első körben a Focus, a Puma és a Kuga kapja meg a “padkafigyelő” rendszert későbbiekben viszont minden új Ford modell esetében az alapfelszereltség részét képezi majd.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button