______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Virtuálisan igaz, de visszatér a köztudatba a Wankel-motor

hirdetés

A Mazda már egy ideje hergeli a rajongókat azzal, hogy visszatérhet a legendás Wankel-motor egy új sportkocsiban, ám tanulmány szinten már öt éve megakadt a projekt. A virtuális tér viszont más, a Gran Tourismo-ban már jövő hónapban felbőg az RX-Vision versenyautó változata.

 

A Mazda RX-8 távozásával a Wankel-motorok is eltűntek a Mazda palettájáról 2008-ban. Egy ideig aztán csönd honolt a híres-hírhedt megoldás körül, majd 2015-ben jött az RX-Vision tanulmány, mely egy új japán sportkocsi ígéretét hordozta magában, természetesen Wankel egységgel. Eltelt öt év és még mindig semmi hír arról, hogy mikor valósul meg a már-már feledésbe merült technika tényleges feltámasztása. Most viszont valamennyit változott a dolog, ugyanis már jövő hónapban ismét felpörög a forgótárcsás motor, igaz csak virtuálisan.

A Mazda ugyanis a Gran Tourismo csapatával közösen megalkotta az RX-Vision verseny változatát, mely a PlayStation konzolokon elérhető játékban debütál jövő hónap végén. A japánok kihangsúlyozták, hogy az autó fejlesztése és megalkotása ugyan úgy zajlott, mint egy igazi verdáé, azaz egy modellen szélcsatornás teszteket is elvégeztek, a technikát pedig tényleg úgy tervezték meg, hogy annak fizikailag összerakva is működnie kell. Ezzel biztosítják a játékosokat, hogy nem “hasra ütős” adatokkal programozták fel a GT3-as versenygépet, hanem megmaradtak a realitás talaján.

hirdetés

A virtuális Wankel-motoros Mazda versenygép egyébként 562 lóerős teljesítményt mondhat magáénak, míg az össztömege csupán 1250 kilogramm 48-52 százalékos súlyelosztás mellett.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button